Mik azok a hibák, amiket a nyelvtanulók hajlamosak elkövetni? Mik azok a tévedések, amiket érdemes idejében észrevenni és kijavítani, hogy felgyorsuljon az angol tanulás folyamata?

Az alábbiakban az öt leggyakoribb hibát magyarázom el egyesével:
 
  1. Csak a nyelvtan
 
Ez a legnagyobb, leggyakoribb és legsúlyosabb hiba. A kutatások azt mutatják, hogy a nyelvtan mély tanulmányozása igazából árt a beszédkészségnek. Miért? Mert igen sok idő kell az angol nyelvtan tökéletes elsajátításához és helyes használatához, ami egyszerűen nem áll rendelkezésre. Ráadásul a beszélt nyelv sokkal gyorsabb, így gyors reakciót kíván. A tanulóimon is látom, hogy gyakran nem mernek megszólalni, elkezdeni a mondatot, pedig az nyer, aki kinyitja a száját.
Nincs elég idő, hogy végiggondoljuk és emlékezzünk szabályok ezreire, kiválasszuk a helyeset, és használjuk. Mondjuk, beszéljünk, és közösen javítsuk ki – én ezt a személetet követem az órákon. Sőt a legsúlyosabb hiba, amit fiataloknál látni, hogy nincs mondanivaló. Mondjuk angolul, vagy akár magyarul is, de legyen mondanivaló!
A logikai alapon működő bal agyfélteke nem képes először ilyen gyors reakciókra. Úgy kell elsajátítani a nyelvtant, mint egy gyerek: nem tudatosan, hanem ösztönösen. Ez csak úgy működhet, hogy sok helyes angol nyelvtannak tesszük ki magunkat – pl.: hallgatunk, vagy olvasunk angolul és tudatosan is tanuljuk a szabályokat.  Az agy így végül elsajátítja a nyelvtani szabályokat.
 
Tormáné Hosszú Ivett
angol nyelvtanár
forrás: http://learnrealenglish.com/ACC-Site/
 

 

Címkék: hibák nyelvtanulás angol kaposvár angoltanár angolóra

A bejegyzés trackback címe:

https://familynyelviskola.blog.hu/api/trackback/id/tr403317238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása