Nyelvtudás és munka

 2011.05.04. 09:27

       A nyelvtudás nemcsak növeli a munkához jutás lehetőségét, hanem esélyt teremt hozzá.

        Mai világunkban azonban már nemcsak a papír számít. Minden alkalommal nyelvi teszt előzi meg a munkavállaló felvételét, amennyiben ez elvárás az adott munkakörhöz. Nagyobb cégek külön tanárt foglalkoztatnak erre a célokra, aki egyúttal vállalati nyelvoktatást is tart. Az sem ritka, hogy a HR vagy PR munkatárs vált át magyarról angolra az interjú során, ezzel tesztelve találékonyságunkat és nyelvtudásunkat egyaránt.

            Mindenképpen érdemes tehát nyelvi fejlesztésen gondolkodnunk, ha munkanélküliek vagyunk. A munkaügyi központok is kínálnak nyelvtanfolyamokat. Előnyük, hogy kb. 600 órásak és nagy valószínűséggel ingyenesek (amennyiben regisztrált álláskeresők vagyunk). Ezek csaknem egy évig is elhúzódnak és nem biztos, hogy elérjük a várt eredményt. Érdemes akár már 20 órás tanfolyamokban is gondolkodni, mert azok is fellendíthetik nyelvtudásunkat. A hangsúly legyen az intenzitáson. Létezik már nyelvvizsga, ami kifejezetten munkavállalóknak szól. TOEIC nyelvvizsgáról itt olvashatsz.

           Meglévő munkahelyünkön is jelentős béremelkedést jelenthet egy nyelvvizsga megléte. A közalkalmazottak és köztisztviselők körében pótlék kiegészítést jelent a középfokú vagy felsőfokú nyelvvizsga. Erről bővebben itt olvashatsz. A konkrét összeget a munkahely állapítja meg.

         Érdemes tehát korán letenni a nyelvvizsgát, akár már középiskolában, de legkésőbb egyetemen. Nem véletlen, hogy a diploma kiadását nyelvvizsga meglétéhez kötik, ami bizonyos nyelvtudást feltételez. Itt az idő nekiállni, amíg nem késő. Idén nyáron mi is segítünk.

 

Nyári ANGOL szuperintenzív

nyelvtanfolyam a Family

Nyelviskolában:

 

      Középfokú nyelvvizsga előkészítő tanfolyam kis csoportban
      Július 4-től augusztus 11-ig
      5 hét alatt 80 óra
      Heti négy alkalommal, hétfőtől csütörtökig
      Napi 4x60 perc, 8:30-tól 12:30-ig
      990Ft/60 perc
      A tanfolyam ára a könyveket is tartalmazza
      Kellemes környezet, baráti ár, részletfizetési lehetőség
 
Ha május 31-ig jelentkezel,
15% kedvezmény jár!
Tel: 20/7758128
kapos.angol@gmail.com
 

Címkék: munka nyelvtanulás angol kaposvár nyári nyelvvizsga nyelvtanfolyam középfokú angoltanár kaposváron

A bejegyzés trackback címe:

https://familynyelviskola.blog.hu/api/trackback/id/tr412876353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása